1,357,533 unikalne wizyty
Szkoła
Aktualności
Galeria Zdjęć
Rekrutacja 2019/2020
Koła Zainteresowań
Sport
Matematyczny bank
Dokumenty
RODO
BIP
Statut Szkoły Podstawowej
Plan rozwoju szkoły
Program wychowawczo-profilaktyczny
Procedury bezpieczeństwa ucznia
Aktualnie online
Gości online: 1

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 2
Najnowszy użytkownik: rknop
Plebiscyt "Nauczyciel na Medal 2017"
Wiadomości

Z wielką przyjemnością informujemy, że Iwona Dziedzic zajęła III miejsce w powiecie bytowskim w Plebiscycie Dziennika Bałtyckiego "Nauczyciel na Medal 2017"pod patronatem Marszałka Województwa Pomorskiego Mieczysława Struk . Serdecznie gratulujemy!

Obrazy newsów: dziedzic.jpg

Konkurs na projekt okładki książki

Uczniowie naszej szkoły z klas gimnazjalnych wzięli udział w "Powiatowym Konkursie na projekt okładki książki" organizowanym przez LO w Bytowie. W etapie szkolnym wzięło udział 26 uczniów. Komisja w składzie: Irena Grzywnowicz i Mariola Szemela do dalszego etapu wybrała 7 prac (ograniczona liczba miejsc).
W II etapie (05.12.2017 ) nasi uczniowie zajęli:
II miejsce – JULIA JAWORSKA kl. 2a - okładka do książki "Hobbit”

Wyróżnienia:
WIKTORIA LABUDA 3b - okładka do książki "Tru”
ANNA LANDOWSKA 2a - okładka do książki "Tajemniczy ogród”
KORNELIA BRUSKA 2j  -  okładka do książki "Kamienie na szaniec"

Obrazy newsów: projekt_ksiazka.jpg

Galeria zdjęć

Dzień pluszowego misia
Wiadomości

W  związku ze świętem misia, w piątek 24 listopada uczniowie naszej szkoły przynieśli ze sobą swoje pluszowe przytulanki. Panie Iwona Dziedzic i Mariola Szemela przygotowały gry i zabawy dla najmłodszych uczniów. Oprócz wystawy książek z misiem w roli głównej było pełno ciekawostek, np. o historii pluszowego misia. Nie zabrakło głośnego czytania fragmentów książek, których bohaterami są sympatyczne misie. Uczniowie brali udział w różnych konkurencjach, np. ubieranie misia w ubranka z papieru, zbieranie wykałaczek rękawicą kuchenną,  rysunek misi z zamkniętymi oczami, konkurs wiedzy o niedźwiedziach, konkurs na misia największego, najmniejszego, najbardziej wytartego,najbardziej kolorowego. Dzień Misia w naszej szkole okazał się być świetną zabawą nie tylko dla maluchów, ale również dla starszych uczniów.

Obrazy newsów: plusz.jpg

Galeria zdjęć

Lista uczniów zakwalifikowanych do etapu rejonego z fizyki
Fizyka

Uczniowie zakwalifikowani do etapu rejonowego konkursu z fizyki

1. Julia Stobińska - Zespół Szkół w Wąglikowicach
2. Szymon Niedziółka - SP w Kramarzynach
3. Łukasz Blok - Zespół Szkół w Liniewie
4. Stanisław Szmidt - SP nr 1 w Bytowie

Gratulujemy!

Kolejna edycja projektu "Buduj sie z Lego"
Wiadomości

Rozpoczęliśmy kolejną edycję projektu "Buduj się z Lego®" współfinansowanego ze środków otrzymanych z Funduszu Akumulator Społeczny oraz programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich. Pomysłodawczyniami oraz realizatorkami projektu są panie Agnieszka Borodziuk oraz Karolina Ciżmowska. Podczas zajęć z klockami Lego® dzieci nabywają wiedzę w  ciekawszy i efektywniejszy sposób, a przy okazji atrakcyjnie spędzają czas.

Obrazy newsów: lego.jpg

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z już zrealizowanych zajęć.

Galeria zdjęć

Spotkanie z dietetykiem
Wiadomości

Statystyki są alarmujące – już ponad połowa Polaków ma problemy z wagą, a coraz częściej dotyczą one także dzieci i młodzieży. Jak pokazują dane Światowej Organizacji Zdrowia blisko co trzeci nastolatek w naszym kraju waży ponad normę.
W dniu 8.11.2017r. pracownicy biblioteki szkolnej: p. Mariola Szemela i Iwona Dziedzic zorganizowały spotkanie uczniów klas II gimnazjalnych i VII z  dietetykiem panią mgr Marzeną Cichosz.  Prelekcja odbyła się z okazji  ,,Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia.
Pani dietetyk szczegółowo omówiła wszystkie zasady racjonalnego żywienia oraz główne błędy żywieniowe prowadzące m.in. do nadwagi i otyłości, a w konsekwencji do wielu groźnych chorób. Uczniowie dowiedzieli się  jak komponować pełnowartościowy jadłospis dla całej rodziny.  Podczas prelekcji pani dietetyk przedstawiła piramidę zdrowego odżywiania, zwróciła uwagę na to, co i w jakich proporcjach powinniśmy jeść, aby nasz organizm jak najdłużej pozostał w dobrej kondycji. Młodzież dowiedziała się, jak dużą wartość ma woda i ile powinniśmy jej wypijać. Uczniowie z klas sportowych mieli okazję dowiedzieć się, jak powinna wyglądać dieta sportowca przed i po treningu. Dzięki wsparciu Biblioteki Pedagogicznej w  Bytowie zebrani mogli obejrzeć wystawę książek i czasopism poświęconych zdrowemu żywieniu.
Nauka to naprawdę ciężka praca. Sprawne funkcjonowanie dziecka w szkole, pod względem intelektualnym i fizycznym, w dużej mierze zależy od właściwego odżywiania. Niedobory składników odżywczych mogą być powodem kłopotów szkolnych i zdrowotnych. Nadmierne kilogramy mają szczególnie negatywne konsekwencje w przypadku dzieci i młodzieży - przyczyniają się do nieprawidłowego rozwoju młodego organizmu.
Dziękujemy  pani Marzenie Cichosz  za przeprowadzenie spotkania i nawiązanie współpracy z naszą szkołą. Mamy nadzieję, że spotkania tego typu pomogą naszym uczniom wyeliminować błędy w sposobie żywienia  oraz zmienić nawyki żywieniowe na lepsze, gdyż od tego w dużym stopniu zależy nasze zdrowie.

"Zmień swoje nawyki na zdrowe zamienniki"

Oprócz spotkania w tym dniu w naszej szkole uczennice kl. 2 e gimnazjum: Zuzanna Stencel i Wiktoria Bazner w czasie przerw obliczały chętnym wskaźnik BMI, na podstawie którego można było określić fizyczny stan osoby ,ewentualną nadwagę oraz niedowagę.
Ponadto wszystkie  klasy przygotowały w swoich klasach gazetki poświęcone zdrowemu odżywianiu a na godzinach wychowawczych odbyły się na ten temat pogadanki.

Obrazy newsów: jedzienie.jpg

Galeria zdjęć

Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Przydatne








Nasza Szkoła bierze udział w projektach współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Copyright © 2013
White_n_Light Theme by: Smokeman
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Wygenerowano w sekund: 0.03